Wijksteunvrouw worden

Wil jij wijksteunvrouw worden?

Help jij vaak andere vrouwen?
Bijvoorbeeld door (in de eigen taal) uitleg en informatie te geven?
Door een luisterend oor te bieden?
Of door vrouwen te wijzen waar zij terecht kunnen?
Of zou je dit willen doen?
Doe dan mee met de training en word wijksteunvrouw!

Wat zijn wijksteunvrouwen?

Wijksteunvrouwen zijn betrokken vrouwen uit West die zich vrijwillig inzetten om andere vrouwen te ondersteunen. Wijksteunvrouwen zijn geen hulpverleners, maar bieden een luisterend oor en leiden toe naar activiteiten, voorzieningen en hulp. Je maakt vrouwen wegwijs in de mogelijkheden en helpt hen om zelfstandiger te worden. Indien nodig, ga je mee naar organisaties en instanties.

Wat leer je in de training?

In zeven bijeenkomsten leer je hoe je jouw rol als wijksteunvrouw goed kan uitvoeren. Je leert en oefent bijvoorbeeld met gesprekstechnieken, zoals aandachtig luisteren en doorvragen. Ook leer je hoe je op een gezonde manier je grenzen aan geeft als je een ander ondersteunt. En hoe je zorgt dat vrouwen leren om steeds zelfstandiger en sterker te worden. Als je de training volledig afrondt, krijg je een certificaat.

Na de training

Na de training word je gekoppeld aan een vrouw die een steuntje in de rug kan gebruiken. Je krijgt begeleiding en bijeenkomsten met andere wijksteunvrouwen om je hierbij te ondersteunen. We verwachten dat je minimaal een jaar actief bent als wijksteunvrouw. We hebben ook aandacht voor jouw eigen ontwikkeling!

Aanmelden en/of meer informatie:

Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met
Annemieke Winder
 06-132 475 18 
annemieke@vrouwenvooruit.nl

Bouchra of Jamaa bellen jou daarna om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek om te kijken of een rol als wijksteunvrouw bij jou past.